LOGO_ZWART

WAT IS HET WOO HAH FESTIVAL?

Het WOO HAH! festival is een van de grootste hip hop festivals van europa. Het vindt elk jaar plaats op het festival terrein in Beekse bergen. Het festival duurt drie dagen, en buiten de optredens om worden er skate en graffiti activiteiten georganiseerd. Ik kreeg de opdracht om een logo met huisstijl te maken. Ook moesten hier nog wat extra uitingen bij, namelijk festival bandjes, een dagkrant en een app.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat de doelgroep 18-24 jarige zijn. Dit zijn nationale, maar ook internationale bezoekers. De internationale bezoekers komen uit zo’n 40 verschillende landen. De meeste concurrenten zijn verspreid door heel europa, in Nederland heeft het festival weinig concurrenten omdat ze hier al het grootste en bekendste festival op hip hop gebied zijn. Binnen europa is er dus wel veel concurrentie, dit vanwege locatie, bereikbaarheid en aanbod van artiesten.

HET LOGO

De stijl is gebaseerd op de kernwaarden raw, Energy en urban. Als mascotte wordt een leeuw gebruikt, deze staat voor kracht, trots, energie, sterkte, wilskracht en leider. Dit past dus perfect bij de kernwaarde energy.

De kleuren zijn lekker opvallend, perfect voor een festival! Hiernaast kan je het moodboards bekijken wat ik heb gemaakt voordat ik begon met ontwerpen.